CHIAVANUKAS / RESEPTI

AINEKSET:

CHIAVANUKAS

3rkl Chiansiemeniä
2dl Maitoa (Soijamaito, mantelimaito, yms.)
Mangopiltti TAI tuore mango
Ripaus aitoa vaniljajauhetta 

LISUKKEEKSI

Banaania tai muita hedelmiä
Marjoja
Pähkinöitä
Raakasuklaata
Voit myös halutessasi lisätä mausteita, kuten kanelia, hunajaa, yms.  


Jos tarkoituksenasi on tehdä kerrosvanukas, sekoita aineet kahdessa eri kupissa. Halutessasi voit säästää ajan kerroksien väkertämisestä, sekoittamalla vain kaikki ainekset keskenään. 1. KerrosSekoita kupissa 1.5dl valitsemaasi maitoa, 2rkl chiansiemeniä ja ripaus aitoa vaniljajauhetta 

2. Kerros

Sekoita toisessa kulhossa yksi mangopiltti tai muussattu tuoremango, 0.5dl valitsemaasi maitoa ja 1rkl chiansiemeniä. 


Chiansiemenet voivat turvota halutessasi, vaikka yön yli. Jos haluat vanukkaan nopeammin, anna niiden turvota jääkaapissa n. 1h, riippuen nesteen määrästä ja laadusta. Paksumpi neste kiinteytyy nopeammin. Muista sekoitella välillä, jotta aikaan ei tulisi chiansiemen möykkyjä.  

Kerroksien teossa tärkeää on huomioida, että chia on turvonnut tarpeeksi, jottei ylläoleva kerros pullahda alimmaisen sisälle. Välttämättä yksi tuntikaan ei ole riittävä parhaaseen mahdolliseen turpoamiseen. Laita kerrokset päällekkäin, vasta kun seos on tarpeeksi tanakkaa. Koristeluun ja vanukkaan päälle voit laittaa mikä ikinä omaa mieltä nyt miellyttääkään. Tähän mangoversioon käy erittäin loistavasti banaani ja pähkinät. 

Tämä vanukas sopii oikein hyvin aamupalaksi, välipalaksi, iltapalaksi tai vaikka evääksi töihin. Variaatioita on myös monia, mutta makuna mango ja vanilja on minulle kaikista miellyttävin!