KUULUMISIA ARJESTA

Moikka!


Asiaa on niin paljon mielessä, että en edes tiedä mistä alottaisin. Oleellisin asia kuitenkin, joka tarvitsee pienen informaation, reseptitorstai. Kaksi ensimmäistä osaa siitä on jo tullutkin julkiseksi. Ideana on siis jakaa teille helppoja, hyviä ja ennenkaikkea terveellisiä arkiruokailuun soveltuvia reseptejä. Mukaan mahtuu kuitenkin myös makeaan herkutteluun sopivia reseptejä, suolaisiaherkkuja unohtamatta. Reseptit ovat myös halutessasi helposti muokattavissa vegaaniseksi, gluteenittomaksi sekä maidottomaksi.

 Jauhenliha-Soijarouhe, Kana-Soijasuikale, Maito-Kauramaito/kookosmaito  

Tykkään arjen rutiineista sekä hektisyydestä, mutta nyt olen kokenut sen liian kuormittavana. "Ylimääränen" aika on menny johonkin aivan muuhun kuin mihin sen olisi pitänyt mennä. Toisaalta ei sekään huono asia ole, jos tulee ajanjakso milloin asiat tapahtuvatkin eritavalla. Kyse on kuitenkin siitä miten sinä itse asennoidut siihen muutokseen. Esimerkiksi minä en ole käyny salilla kahteenviikkoon. Olen halunnut nauttia ulkotreeneistä, koska osaan ja pystyn niitä tekemään. Myönnän, että omatuntoni kolkuttelee vähän väliä takanani, mutta syy miksi en vieläkään ole katkaissut salitaukoa on, että kykenen tekemään haluamiani päätöksiä siitä huolimatta. Se päätös ei ole vielä kallistunut kuntosalille, koska olen nauttinut kaikesta siitä muusta mitä olen tehnyt. Koitan aina muistuttaa itselleni ne syyt/motivaattorit miksi ylipäätään urheilen, kun tulee hetkiä milloin koen huonoa omatuntoa salitauosta.

Hyväolo, itsensä ylittäminen sekä terveydelliset edut.

Elämä on täynnä ajanjaksoja milloin asiat tapahtuvat eritavalla. Urheilu, työ ja harrastukset saavat uuden merkityksensä kun osaa/pystyy tekemään välillä jotain tavallisesta poikkeavaa.

Minä itse koen huonoa omatuntoa vielä helpommin, jos olen liian kauan junnannut samoissa "paremmissa" rutiineissa/tavoissa. Varsinkin, kun koen niiden olevan juurikin parempia rutiineja kuin ne uudet ja tavallisesta poikkeavat. Opettelu sallivuuteen tässäkään asiassa ei ole ollut helppo. Joskus jopa lisukkeet aamupuuroni päällä ovat tuottaneet hankaluuksia. Niinä aikoina painonpudotus oli päätavoitteeni ja siitä se hankaluus varmasti johtuikin. Uskoin sinisin silmin, että yksikin extra omena puurossani saisi aikaan painonnousua. Valitettavaa, mutta varmasti nykypäivänä monen muunkin etenkin nuorten mielessä pyörivä asia. Näissä tilanteissa arki on luotu yhteen rutiiniin ja poikkeavat rutiinit tuottavat huonoa omatuntoa. 

 Sallivuutta ei ole harjoitettu yhtään tai sitten sitä on ollut erittäin vähän.

Nykyään laitan puuroni päälle kaikki ne mitä sinne sitten haluankin laittaa. Valintani kuitenkin kohdistuvat aina niihin terveellisiin/ravintorikkaisiin vaihtoehtoihin. Sekin on tapa minkä olen opetellut ja se tavoite voisi olla jokaiselle tavoiteltava asia. 

Tiedän omat tavoitteeni sekä tien sitä kohti. 

Onhan se paljon mukavampaa, kun voit tehdä päätöksiä ilman, että kadut niitä myöhemmin. Voit kutsua kaverisi kylään kahville ja tarjota vähän maukkaampaa ruokaa. Itse tarjoilisin banaanilettuja makukahvin kanssa. Itseasiassa kävin ykspäivä ostamassakin makukahveja juuri sitä varten. Kaiken ei tarvitse aina olla sitä samaa. Kaikesta siitä epäterveellisestäkin saa tehtyä terveellisempiä versioita ja sen vuoksi myös reseptitorstai on kehitelty. Normaalit vehnä/sokeri letut pystyt korvaamaan banaaniletuilla, jotka ovat valehtelematta paljon maukkaampiakin. Sekä mikä parasta, et koe huonoa omatuntoa niiden syömisestä. 

Tavallisesta arjestakin pitää pystyä nauttimaan.