VAPPUBRUNSSI 2018 / YSTÄVYYSSUHTEET

Vitsit, että nyt on erittäin onnellinen olo. Onnellisuus on tietenkin meille kaikille omanlainen käsite. Onnellisuus pitää sisällään erilaisia ajatuksia, tekoja, arvoja ja motiiveja meillä jokaikisellä. Tämä kyseinen aihe oli meidän brunssilla mielipiteitä ja ajatuksia herättävä asia. Eikä se todellakaan ollut huono juttu, nimittäin meidän yhteinen ajatusmaailma oli erittäin yhteensopiva. Me arvostamme samoja asiota ja saamme onnellisuuden tunteen hyvin samankaltaisista asioista.

Tämän tekstin ydinkohta onkin juuri tämä, kuinka tärkeää on tuntea itsensä onnelliseksi kaveriporukassa. Tähän saattaa olla hankala vastata, jos asiaa ei sen tarkemmin edes mieti. Koetko kuitenkin ettet pysty olemaan omaitsesi ulkoisesti/sisäisesti? Joudutko pitämään oman mielipiteesi omana tietonasi, jotta et joudu leimatuksi? Pelkäätkö kertoa omista unelmista/haaveista, koska et tiedä kuinka muut suhtautuvat niihin? Pelkäätkö myös kieltäytyä yhteisistä suunnitelmista, koska koet sen olevan ristiriidassa haluamasi asian kanssa?

Voi olla, että juuri sinä unelmoit asiasta, jonka saavuttamiseksi sinun olisi luovuttava jostain. Esimerkiksi, jos nukut todella huonosti ja haluaisit säännöllisen unirytmin ja hyvän unenlaadun. Unen optimaalinen tilanne pitää sisällään suhteellisen säännölliset nukkumaan meno/heräämis ajat. Kyseessä on siis viikonlopunkin säännöllisyys. Tämä tilanne ei tule tasapainoon, jos et pysty luopumaan, esimerkiksi venyvistä baari-illoista tai yöllisistä ajoreissuista. Kukaan ei kiellä hauskan pitoa ystäviesi kanssa. Ideana on kuitenkin, että haluatko viettää baari-illan ystäviesi kanssa, koska he haluavat sitä, vai tekisitkö sittenkin asiat niinkuin sinä tahdot. Jos jokin kohta elämässäsi on ristiriidassa haaveidesi kanssa, luopuminen voi olla ainut paras sinua tukeva vaihtoehto.

En pysty puhumaan kun vain omista ja minulle kerrotuista kokemuksista, joten mielipiteeni saattavat myös kuulostaa hyvinkin jyrkiltä, otan mielelläni muitakin kantoja vastaan, jos ajatuksia herää!

Minä itse olen joskus ollut erittäin bilehile-tyyppinen ihminen. En sano ettenkö itse olisi halunnut sitä silloin. Tottakai halusin, mutta sen rinnalla haaveilin myös omista asioistani, joita en pystynyt toteuttamaan se elämäntilanne päällä.

Tupakointi on kans yksi asia minkä avulla pystyn hyvin havainnolistamaan tarkoittamaani asiaa. Moni tupakoitsija, jonka kanssa minä olen jutellut on sanonut, että "Pystyn yksin olemaan ilman tupakkaa, mutta kaveriporukassa asia on eri, kun kaikki polttaa." Ryhmäpaine on siis älyttömän suuri, jonka vuoksi saattaa tuntua hankalalta lopettaa. Joskus ystävän tapaaminen sisältää kysymyksen, "Käyäänkö yhessä, vaikka tupakalla". Kaverisuhde on siis osittain tupakoinnin liitoksilla kiinni. Kahta kaverusta tällä hetkellä yhdistää sama tapa tupakoida, mutta entä jos sinä arvostaisit enemmän, vaikka yhteistä kahvihetkeä? Eikö olisi kiva, kun et kokisi ulkopuolisuutta omasta tupakoimattomuudesta, jos viettäisit aikaa porukassa, jossa halutaan tehdä samoja asioita kuin sinä itse.

Kaikki tupakoitsijat haluaa lopettaa, ainakin jossain vaiheessa, toivottavasti. Ihmiset ihanoivat sitä vahvaa ihmistä, joka kykenee tekemään sen päätöksen ja ennenkaikkea pysymään siinä. Eikö se olisi mahtava tunne kun ihmiset ihanoivat vahvaa persoonaasi?

Olen tosissaan ihan äärettömän onnellinen siitä, että kaveriporukassani tykätään "kaurapuuro" vohveleista, pähkinätahnoista, tuoreista ja laadukkaista vihanneksista/marjoista, raakakakuista, yhteisistä herkuttelu hetkistä, samojen ajatuksien vaihdosta ja ennenkaikkea toisten tukemisesta hänelle tärkeiden asioiden parissa.

Tarkoitukseni ei kuitenkaan ollut sanoa, että teistä jokainen viettää aikaa väärässä kaveriporukassa. Ei todellakaan. Mutta jos lyödät toisessa kappaleessa esiintyviin kysymyksiin myönteisen vastauksen, suosittelen, että ainakin mietit, kuinka voisit toteuttaa omaa itseäsi parhaiten ilman häpeämistä ja sitä kuinka muut suhtautuvat sinuun, kun tuot sinulle tärkeät asiat esiin. Minulla on ystäviä, jotka eivät pidä/toteuta samanlaista elämäntyyliä, kuin minä, mutta tärkeintä on, että se ei tule ystävyytenne eteen kummankaan puolelta. Ystävyyttä kannattaa arvostaa/kunnioittaa kaikilla mahdollisilla tavoilla. Havittele ystäviä, joidenka seurassa koet onnellisuutta, se on kaikista tärkeintä.